Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La génoise au chocolat
- 10 - 15 g de beurre, pour le moule
- 2 jaunes d'œufs
- 4 œufs entiers
- 140 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel (optioneel)
- 120 g de farine de blé
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 20 g de cacao en poudre
La garniture et la finition
- 370 g de griottes en bocal (poids net égoutté) et le jus
- 300 g de sucre glace maison
- 50 g de kirsch (eau-de-vie de cerise)
- 800 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 400 g de mascarpone
- 300 g de chocolat noir, en morceaux
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 3748.8 kJ / 897 kcal
- Eiwitten
- 10.9 g
- Koolhydraten
- 80.8 g
- Vetten
- 56.5 g
- Vezels
- 3.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Opéra
24h
Crème pâtissière
15min
Génoise
1h 50min
Menu gourmand - Vacherin poire-chocolat
19h
Forêt noire
2j 30 menit
Bavarois à l'abricot
12 Std.
Bûche de Noël façon forêt-noire
2j 30 menit
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15h
Forêt-noire aux cerises amarena
5h
Génoise au chocolat
45 Min
Tarte tropézienne
3sa
Bavarois aux fraises
6 godz. 25 min