Apparaten en Accessoires
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Voorbereiding 45min
Totaal 4u. 30min
6 porties
Ingrediënten
Pikante saus
-
rode paprika's heel (ongeveer 300 g elk), zonder zaadjes, in stukken2
-
ui gehalveerd1
-
knoflookteentjes3
-
olijfolie40 g
-
Spaanse pepers, gedroogd (bijv. Vogeloog pepers)2 - 3
-
verse rozemarijn alleen de naaldjes10 g
-
currypoeder1 tl
-
vers geperst citroensap10 g
-
honing40 g
-
zout1 tl
-
gemalen zwarte peper2 - 3 snuifjes
-
kip (ongeveer 1200-1500 g)1
Aardappelen
-
aardappelen klein, ongeschild, schoongemaakt500 g
-
verse dille grof gehakt10 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken30 g
-
zout2 - 3 snuifjes
Korianderdip
-
verse korianderbladeren10 g
-
knoflookteentje1
-
mayonaise50 g
-
Griekse yoghurt50 g
-
vers geperst citroensap20 g
-
zout2 - 3 snuifjes
-
gemalen zwarte peper2 - 3 snuifjes
Grillen en montage
-
vers korianderblad voor de garnering
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
796.8 mg
Eiwitten
46 g
Calorieën
3003.3 kJ /
717.8 kcal
Vetten
45.4 g
Vezels
4.4 g
Verzadigd vet
13.3 g
Koolhydraten
30.4 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Tijd om te grillen!
5 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Galette van Pompoen en Ui met herfstige Koolsalade
55min
Paëlla
50min
Fabada Asturiana (Asturiaanse Witte Bonen Stoofpot)
Geen beoordelingen
Zoete Aardappel Kaastaart Repen
Geen beoordelingen
Boeddha bowl met kip
1u.
Salade van Peer, Blauwe Kaas en Hazelnoten
Geen beoordelingen
Picknick: aardappelsalade, rucola-tomatendip, speltbrood, citroenkouglof
Geen beoordelingen
Courgette en ham lasagne
1u. 5min
Jack-o'-lantern gevulde paprika's
1u. 30min
Pizza met pistache pesto, stracciatella kaas en mortadella
3u. 10min
Zachte Appelcake
50min