Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gerookte tempeh
- 200 g tempé, in stukken gesneden (ongeveer 3 cm)
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 1 el tamari saus, glutenvrij (zie tips)
- 1 tl pure ahornsiroop
- 1 tl voedingsgist, (zie tips)
- ½ tl vloeibare rookkruiden, (zie tips)
- ¼ tl uienpoeder
Dressing
- 60 g extra vergine olijfolie
- 30 g citroensap
- 100 g witte kikkererwten, uit blik, uitgelekt
- 20 g witte miso (of shiro miso)
- 15 g kappertjes op azijn
- 1 - 2 snuifjes zout
- 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 knoflookteentjes
- 20 g water, gefilterd
Salade
- 40 g boerenkool, fijn versnipperd
- ½ rode kool
- 140 g spruitjes, bijgesneden en in helften gesneden
- Parmezaanse kaas, vegan, om te serveren (zie tips)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2081.4 kJ / 495.6 kcal
- Eiwitten
- 20.6 g
- Koolhydraten
- 18.4 g
- Vetten
- 36.1 g
- Vezels
- 10.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegetarische chili
Geen beoordelingen
Warme salade van zoete aardappel en kikkererwten
Geen beoordelingen
Geroosterde aubergines
Geen beoordelingen
Pulled barbecue jackfruit
25min
Vegan jus
40 Min
Champignon en spinazie lasagne
Geen beoordelingen
Vegan mini cheesecakes
4h 30 min
Glutenvrije peperkoekkoekjes
Geen beoordelingen
Asperge-watermeloen salade
40 Min
Kokosnoot en chocoladesorbet
Geen beoordelingen
Koken van gierst
Geen beoordelingen
Romige snijbietsoep
35 Min