Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Réalisation de la couronne
- 65 g d'eau
- 60 g de lait
- 60 g de beurre, en morceaux
- 2 g de sel
- 2 g de sucre en poudre
- 80 g de farine de blé T45
- 125 g d'œufs (2 ½ œufs)
- 1 œuf, battu
- noisettes, concassées
Réalisation de la crème mousseline au praliné
- 220 g de lait
- 25 g de fécule de maïs
- 3 jaunes d'œufs
- 35 g de sucre en poudre
- 150 g de beurre dont 20 g de beurre froid en morceaux et 130 g de beurre pommade
- 170 g de praliné (voir "Conseil(s)")
Montage
- sucre glace
- praliné, pour l'intérieur de la couronne
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2566 kJ / 618 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 47 g
Alternatieve recepten
Saint-Honoré
3 Std.
Choux craquelins au gianduja
17 godz.
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14 Std.
Fraisier
15 godz.
Napolitain
4h 20min
Praliné maison rapide
1h
Choux à la crème
1h 5min
Choux craquelins à la vanille
1h 15 min
Praliné
30min
Petite pavlova à la rhubarbe
3h 20 min
Macarons à la vanille
3 Std.
Paris-brest
3 godz. 10 min