![Paris-Brest Paris-Brest](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/143870a7c1c9e03fcb87dba1b0560676/Derivates/6d38e640cf9832e34cf019ed028435314ef9f479.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Réalisation de la couronne
- 65 g d'eau
- 60 g de lait
- 60 g de beurre, en morceaux
- 2 g de sel
- 2 g de sucre en poudre
- 80 g de farine de blé T45
- 125 g d'œufs (2 ½ œufs)
- 1 œuf, battu
- noisettes, concassées
Réalisation de la crème mousseline au praliné
- 220 g de lait
- 25 g de fécule de maïs
- 3 jaunes d'œufs
- 35 g de sucre en poudre
- 150 g de beurre dont 20 g de beurre froid en morceaux et 130 g de beurre pommade
- 170 g de praliné (voir "Conseil(s)")
Montage
- sucre glace
- praliné, pour l'intérieur de la couronne
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2566 kJ / 618 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 47 g
Alternatieve recepten
Macarons à la fraise
2 godz. 30 min
Crème pâtissière au chocolat
30 min
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3h 30min
Praliné
30 min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5 Std.
Macarons à la vanille
3h
Fraisier
15 Std.
Paris-brest
3 Std. 10 Min
Crème pâtissière à la pistache
30 min
Tarte entremets chocolat et noisette
18h 30min
Choux craquelins à la vanille
1 Std. 15 Min
Praliné maison rapide
1 Std.