Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gebak
- 120 g boter, ingevroren blokjes (30 min.)
- 180 g bloem plus extra voor het bestuiven
- 40 g poedersuiker
- 1 snuifje zeezout
- 1 eierdooier, van medium ei
- 3 tl water
Peren
- 500 g water
- 3 peren (bijv. Conference of Comice) geschild, gehalveerd, van pitjes ontdaan (ca. 320 g)
Frangipane vulling
- 1 citroen, alleen dunne schilfers van de schil
- 120 g kristalsuiker
- 120 g boter, zacht
- 2 eieren, medium (53-63 g)
- 120 g gehakte amandelen
- 15 g bloem
Glazuur
- 1 eetlepel abrikozenjam gesmolten
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2249 kJ / 538 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 35.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Appel en citroen krans
50min
XXL - Pompoensoep
50min
Speculoospasta
10 dk
Snel brood
1h 15min
Warme courgettesalade met basilicum-citroendressing
Geen beoordelingen
Franse brunch
Geen beoordelingen
Italiaanse brunch
1h 30min
Flatbread met peer en geitenkaas
3h
Rabarbertaart
55min
Gestoomde appel-rood fruit clafoutis
Geen beoordelingen
Peperkoekkoekjes
2 Std. 20 Min
Gestoomde aardappelkroon
Geen beoordelingen