Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
1
penca de maguey, mediana, en trozos del tamaño de la bolsa hermética.
of hojas de plátano, las necesarias para cubrir la carne - 2000 g de cachete de res (labio o pescuezo), en trozos
- 1 cebolla blanca, mediana en rebanadas
- 4 - 5 dientes de ajo, pelados
- sal fina, la necesaria o al gusto
- 2500 g de agua
Salsa borracha
- 5 chiles guajillo, sin tallo, ni semillas
- 5 - 10 chiles de árbol secos, sin tallo, ni semillas
- 1000 g de tomate verde, (fresadilla o tomatillo), en mitades
- 200 g de agua
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 120 g de cerveza tipo lager clara
- 1000 g de tortillas
- 2 cebollas, picadas, para servir
- 1 manojo de cilantro fresco, picado, para servir
- Voeding
- per 1 porción
- Calorieën
- 1474.8 kJ / 352.5 kcal
- Eiwitten
- 24.2 g
- Koolhydraten
- 31.1 g
- Vetten
- 15.1 g
- Verzadigd vet
- 4.8 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 265.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1u. 30min
Pozole Rojo
1u. 30min
Pollo con mole TM6
1u.
Salsa verde cocida
30min
Pollo con mole
1u.
Salsa roja de molcajete
10min
Frijoles puercos a mi manera
25 phút
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35 phút
Sopa de tortilla
25 phút
Salsa de chile de árbol seco
20min
Rajas con queso
25 phút
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min