Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gluten free pastry
- 160 g butter, chilled, plus extra for greasing
- 140 g rice flour
- 70 g arrowroot flour
- 90 g cornflour, plus extra for dusting
- ¼ tsp sea salt
- 2 tsp xanthan gum
- 1 egg
- 1 tsp apple cider vinegar
- 40 g water, chilled
Chicken and pear filling
- 2 garlic cloves
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 50 g butter
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into cubes (3 cm)
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g water
- 2 - 3 tbsp cornflour
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g white wine
- 150 g pear (approx. 1 pear), peeled, cored and cut into cubes (2 cm)
- 50 g pouring (whipping) cream
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2039.8 kJ / 485.7 kcal
- Eiwitten
- 17.1 g
- Koolhydraten
- 38.1 g
- Vetten
- 28.5 g
- Verzadigd vet
- 16.9 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 258.1 mg
Alternatieve recepten
Apricot chicken risotto
30min
Creamy honey mustard chicken
1h
Hunter's lemon chicken rissoles
1h
Impossible coconut pie
1h 30min
Asparagus risotto
40min
Steamed banana puddings with honey ginger crème anglaise
35min
Curried sausages and lentils
1h
Sausage and butter bean winter stew
25min
Orange, hazelnut and coconut balls
2h 10min
Sweet and sour meatballs with vegetables
50min
Chicken and sweet corn soup
30min
Chicken velouté meal (TM6)
45min