![Gluten free chicken and leek pies Gluten free chicken and leek pies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89F69061-1851-45D0-898B-6FFABAFCE81A/Derivates/06BFF622-B84B-415A-91BC-A782B057E0EC.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pie filling
- 800 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 500 g leeks ; green part cut into pieces and white part cut into rounds (1 cm) and reserved
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ tsp black peppercorns
- 1 dried bay leaf
- 700 g skinless chicken thigh fillets
- 60 g salted butter
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g gluten free cornflour
Pastry
- 50 g cheddar cheese (mature)
- 400 g gluten free flour mix (see Tips)
- 200 g unsalted butter
- 1 tsp xanthan gum
- 1 tsp salt
- 1 egg
- 40 g wholegrain mustard (gluten free)
- 3 tbsp water
- arrowroot flour, for dusting
- 1 egg yolk
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3933.5 kJ / 936.5 kcal
- Eiwitten
- 32.5 g
- Koolhydraten
- 62.7 g
- Vetten
- 60.3 g
- Verzadigd vet
- 35.4 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 1330.7 mg
Alternatieve recepten
Gluten free sausage rolls
2hod. 5min
Easy satay chicken
40min
Shepherd's pie
55min
Butter chicken
55min
Mashed potatoes
40min
Gluten free chicken and pear pie
2h 40min
Creamy honey mustard chicken
1hod.
Gruyère salmon patties with salad
1 godz. 20 min
Chicken, leek and corn pie
1hod. 15min
Gluten free chocolate brownie
45 Min
Pork san choy bau
25 Min
Chicken and cashews
55min