Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 - 200 g pieczywa, lekko czerstwego, np. bułek, chałki, rogalików, drożdżówek, pokrojonych w 1 cm plastry, a następnie na kawałki
- masło, do natłuszczenia formy
- 2 jajka
- 200 g mleka
- 50 g cukru
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
-
1 - 2
łyżki rodzynek (optioneel)
of 1 - 2 łyżki żurawiny, suszonej (optioneel) - 1 - 2 łyżki migdałów, w płatkach
- owoce, np. borówki, maliny (ok. 100 g), do podania
- jogurt naturalny, gęsty (ok. 200 g), do podania
- mięta, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2400.5 kJ / 573.7 kcal
- Eiwitten
- 23.1 g
- Koolhydraten
- 83.1 g
- Vetten
- 16.9 g
- Verzadigd vet
- 6.3 g
- Vezels
- 4.9 g
- Natrium
- 596.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 Min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 Min
Małdrzyki krakowskie
25 Min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1sa
Placki z serka wiejskiego
30 Min
Bananowa kasza manna
20 Min
Roladki tostowe z sosem owocowym
30 Min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 Min
Racuchy na maślance
30 Min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 dk
Czekoladowa owsianka; Gruszki duszone na parze
35 dk
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 Std. 5 Min