Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g rote Linsen
- 600 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 30 g Olivenöl
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Garam Masala
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, vegan
of 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l), vegan - 400 g Kokosmilch
- 250 g passierte Tomaten
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 20 g Kokosblütenzucker
- 30 g Limettensaft
- Kokosjoghurt zum Garnieren
- Koriander, frisch, zum Garnieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2814 kJ / 673 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 85 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 15 g
- Vezels
- 13.2 g
- Natrium
- 634 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf
45 Min
Linsen-Spinat-Curry
40 dk
Masala Kaddu (Kürbis Curry)
40 dk
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 Min
Korma-Gemüse-Curry
25 Min
Blumenkohl Tikka Masala
35 dk
Palak Paneer
45 Min
Dal Tadka
30 Min
Kokosnuss Dhal
25 Min
Reisbandnudeln mit Gemüsecurry
30 Min
Dhal
40 dk
Butter-Paneer-Masala
40 dk