Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g Olivenöl
- 750 g Blumenkohl, in kleinen Röschen
- 100 g rote Linsen
- 2 TL Garam Masala
- ½ TL Kurkuma
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin)
- ½ TL Chilipulver
- 1 TL Salz
- 1 EL Agavendicksaft
- 500 g passierte Tomaten
- 200 g Kokosmilch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 300 g Basmati-Reis
- Wasser zum Kochen
- Koriander zum Bestreuen
- 150 g Soja-Joghurtalternative natur (optioneel)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1787 kJ / 421 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 72 g
- Vetten
- 9 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 460 mg
Alternatieve recepten
Rotes Linsen-Dal
1sa
Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf
45 Min
Linsen-Spinat-Curry
40 dk
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 Min
Kichererbsen-Kokos-Curry
45 Min
Indischer Gemüsereis
1sa
Reisbandnudeln mit Gemüsecurry
30 Min
Kürbis-Korma
1sa
Blumenkohl-Erbsen-Curry
45 Min
Cremige Mie-Nudeln
30 Min
Kurkuma-Linsen-Curry mit Udonnudeln
35 dk
Veganes Süßkartoffel-Grünkern-Chili
30 Min