Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken Satay
- 600 g chicken leg meat, skinless, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 60 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g toasted peanuts (see tip)
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g fresh red curly chillies, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 65 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- 10 g sugar
- 5 fresh kaffir lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 30 g crispy fried shallots
- 3 limau lime, juice only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4471 kJ / 1069 kcal
- Eiwitten
- 54 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 69 g
- Verzadigd vet
- 17 g
- Vezels
- 16 g
- Natrium
- 3286 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Madurese chicken satay
1 Std. 30 Min
Spiralized Korean Cucumber Salad
25 Min
Gluten Free Lemon Poppy Seed Muffins
1h 20min
Rujak Pengantin (Jakarta Salad)
45min
Sweet and sour pork ribs
40min
Yu wan tang (fish ball soup)
40min
Sukiyaki
55 Min
Indonesian white spice paste
35 Min
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50 Min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM5)
15min
Korean pickled potato salad
25h 10min
Classic Mashed Potatoes
50 Min