Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Deeg
- 100 g suiker
- 30 g amandelen
- 200 g boter, ongezouten, in stukjes gesneden, plus iets extra voor het invetten
- 340 g meel
- 1 ei
- 1 snuifje zout
- 1 ½ tl vanillesuiker, huisgemaakte
Citroenvulling
- 150 g suiker
- 3 - 5 citroenen, bij voorkeur biologisch, schil en sap
- 1 ei
- 4 eierdooiers
- 100 g boter, ongezouten, in stukken gesneden
Meringuetopping
- 160 g suiker
- 4 eiwitten
- 1 snuifje zout
- Voeding
- per 1 sneetje
- Calorieën
- 2178 kJ / 521 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 27 g
- Vezels
- 0.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pavlova krans met frambozencoulis, vijgen en granaatappel
6 Std.
Citroencake
2h
Cheesecake (ongebakken)
5 Std. 30 Min
Zweedse worteltaart
2h
Brownies
50 min
Drijvende eilandjes
40 Min
Citroencurd
1h
Profiteroles
2h
Manakeesh, Libanese gekruide flatbread
3h 20min
Gezouten karameltaart
2 godz. 40 min
Cake met polenta, mandarijn en amandelen
2 godz. 35 min
Appels met cidersabayon
Brak ocen