Apparaten en Accessoires
Citroenmeringuetaart
Voorbereiding 25min
Totaal 2u. 30min
8 sneetjes
Ingrediënten
Deeg
-
suiker100 g
-
amandelen30 g
-
ongezouten boter in stukjes gesneden, plus iets extra voor het invetten200 g
-
meel340 g
-
ei1
-
zout1 snuifje
-
1 tl natuurlijk vanille-extractvanillesuiker, huisgemaakt1 ½ tl
Citroenvulling
-
suiker150 g
-
citroenen bij voorkeur biologisch, schil en sap3 - 5
-
ei1
-
eierdooiers4
-
ongezouten boter in stukken gesneden100 g
Meringuetopping
-
suiker160 g
-
eiwitten4
-
zout1 snuifje
Moeilijkheidsgraad
gevorderd
Voeding per 1 sneetje
Eiwitten
8 g
Calorieën
2178 kJ /
521 kcal
Vetten
27 g
Vezels
0.8 g
Koolhydraten
62 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Het basiskookboek
174 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Ravioli van sternoten met champagnesaus
1u. 30min
Kruimeldeeg
5min
Chocolade en banaan charlotte
Geen beoordelingen
Kokosnoot en chocoladesorbet
Geen beoordelingen
Gebakken kaastaart
3u. 10min
Sinaasappel en passievrucht Eton mess
2u. 50min
Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie
1u. 5min
Gougère-soezen met zalmmousse
25u. 35min
Napolitaanse cake
Geen beoordelingen
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40min
Cheesecake (gebakken)
7u. 20min
Taart van appelcrumble en meringue
2u.