Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 1 sjalot (ca. 30 g)
- 40 g boter
- 10 g extra vergine olijfolie
- 320 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd (zie tip)
- 60 g droge witte wijn
- 820 g water
-
1
bouillonblokje (voor 0,5 l), vlees of groente
of 1 volle tl huisgemaakte bouillonpasta - ½ - 1 tl zout, naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1812 kJ / 433 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 1.8 g
Alternatieve recepten
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45min
Zalm in korst met citroen risotto
45min
Kippenbouillonpasta
45min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40min
Pompoenrisotto met spek
25min
Hollandaisesaus
15min
Risotto met Parmezaanse kaas
40min
Asperge-langoustine terrine
10h
Flan van asperges met zeetong
Geen beoordelingen
Sous-vide kip pakketjes met rode paprika saus
2 Std. 10 Min
Zalm en venkel risotto
25min
Gestoomde knoedels met kool en varkensvlees
1 Std. 35 Min