Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 1 sjalot (ca. 30 g)
- 40 g boter
- 10 g extra vergine olijfolie
- 320 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd (zie tip)
- 60 g droge witte wijn
- 820 g water
-
1
bouillonblokje (voor 0,5 l), vlees of groente
of 1 volle tl huisgemaakte bouillonpasta - ½ - 1 tl zout, naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1812 kJ / 433 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 1.8 g
Alternatieve recepten
Zalm en venkel risotto
25 Min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 Min
Choronsaus
20 Min
Vers pastadeeg
1 Std.
Hollandaisesaus
15 Min
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2 Std. 10 Min
Panna cotta van asperges met gerookte eendenborst
2 Std. 45 Min
Karamelijs
Geen beoordelingen
Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
1 Std. 40 Min
Spinazierisotto met asperges
40 Min
Worst met erwtenrisotto
30 Min
Pompoenrisotto met spek
25 Min