Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 1 sjalot (ca. 30 g)
- 40 g boter
- 10 g extra vergine olijfolie
- 320 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd (zie tip)
- 60 g droge witte wijn
- 820 g water
-
1
bouillonblokje (voor 0,5 l), vlees of groente
of 1 volle tl huisgemaakte bouillonpasta - ½ - 1 tl zout, naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1812 kJ / 433 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 1.8 g
Alternatieve recepten
Hollandaisesaus
15 Min
Boekweit met champignons
25 Min
Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
1 Std. 10 Min
Shortbread karamel gezouten boter
2sa 25 dk
Peren in rode wijn
5 Std.
Spinazierisotto met asperges
40 Min
Chutney van gekarameliseerde rode uien
24 Std.
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 Min
Zalm en venkel risotto
25 Min
Havermoutrepen met kaas
45 Min
Worst met erwtenrisotto
30 Min
Pompoenrisotto met spek
25 Min