Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 380 g plain flour, plus extra to dust
- 170 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp sea salt
- 100 g chilled water
Pork filling
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 900 g pork meat, sinew free, cut into cubes (2 cm), partially frozen
- 2 tsp sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper
- 20 g brandy
- 100 g button mushrooms, sliced
- 20 g shelled pistachios (optional)
Assembly
- butter, to grease
- 300 g rindless bacon rashers (see Tips)
- 1 egg, lightly beaten
Jelly
- 6 titanium strength gelatine leaves
- 200 g Madeira wine (see Tips)
- 130 g water
- 30 g pure maple syrup
- 1 tsp white wine vinegar
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1879.9 kJ / 447.6 kcal
- Eiwitten
- 32.9 g
- Koolhydraten
- 33.8 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 10.9 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 1091.1 mg
Alternatieve recepten
Classic madeleines
24 godz. 30 min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2h 40min
Pisco sour
10 Min
Avocado with egg and salmon tartare
50 Min
Finger lime tarts
2 Std. 30 Min
Steamed pears with chocolate cardamom sauce
40 Min
Torta Pasqualina
1h 50min
Rhubarb and vanilla rhumba
25min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25min
Venison Wellington
3 Std. 30 Min
Gin and tonic drizzle cake
1 Std.
Raspberry and vanilla marshmallows
2 godz. 15 min