Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Falafel di ceci
- 200 g di ceci secchi, ammollati per 12 ore in acqua fredda
- 30 g di cipolla
- ½ - 1 spicchio di aglio (optioneel)
- ½ cucchiaino di semi di cumino
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 25 g di farina tipo 00
- olio per frittura q.b.
Salsa allo yogurt
- 4 - 5 foglie di mentuccia, lavate
- 125 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1028.3 kJ / 245.8 kcal
- Eiwitten
- 14.5 g
- Koolhydraten
- 30.3 g
- Vetten
- 8.2 g
- Verzadigd vet
- 0.8 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 495.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45min
Burger di fagioli e pomodori secchi
35 Min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1h
Falafel alle carote con salsa tahini
1h
Hummus
10 Min
Samosas di melanzane e lenticchie con salsa allo yogurt e menta
1h
Falafel di lenticchie
12 godz. 30 min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30min
Hummus di avocado (senza lattosio)
20 phút
Babaganoush
40min
Hummus di ceci
9h 20min
Tzatziki
20 phút