Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Plum sauce
- 80 g water
- 500 g fresh dark red plums, stones removed
- 2 garlic cloves
- 60 g apple cider vinegar
- 1 tsp star anise
- 100 g raw sugar
- 1 tbsp tamari
- ½ tsp sea salt
- 4 dried pitted prunes
- 1 cm piece fresh ginger
- ¼ tsp ground cinnamon
- ½ tsp Chinese five spice
Meatballs
- 1 slice bread, roughly torn
- 3 spring onions/shallots, cut into quarters
- 500 g pork mince
- 1 egg
- ¼ tsp ground black pepper
Plum glaze
- 100 g water
- 70 g tamari
- 1 tbsp Sriracha sauce
- 20 g rice wine vinegar
- 10 g cornflour
Rice
- 300 g jasmine rice
- 20 g peanut oil
- 480 g water
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3145 kJ / 748.8 kcal
- Eiwitten
- 35.3 g
- Koolhydraten
- 100.1 g
- Vetten
- 20.8 g
- Verzadigd vet
- 6.5 g
- Vezels
- 4.9 g
- Natrium
- 2195.9 mg
Alternatieve recepten
Lamb sausage ragu
30 Min
Chicken teriyaki
20 Min
Apricot Chicken
35 dk
Beef and mushroom stroganoff
40 dk
Braised Lamb Shanks
3 godz. 35 min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min
Asian-style pork noodles
1sa
Sticky sesame chicken
40 dk
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
Sweet and sour pork
40 dk
Family chicken galette
1h 55min
Beef cheek Bourguignon
5 Std. 25 Min