Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sauce
- 50 g Schalotten, halbiert
- 15 g Ingwer, geschält, in Stücken (1 cm)
- 3 Knoblauchzehen
- 2 EL Sesam
- 100 g Sojasauce
- 30 g Wasser
- 40 g Rohzucker, grobkörnig
-
30
g Reiswein (Shaohsing)
of trockener Sherry - 30 g Sesamöl, geröstet
- 30 g Reisessig
Auberginen und Reis
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 600 g Auberginen quer gedrittelt, in Schnitzen (1½ cm)
- 250 g Jasminreis
Fertigstellung
- 2 EL Sesam, geröstet
- 50 g Bundzwiebeln mit dem Grün, in Ringen (4 mm)
- Voeding
- per 1 Portionen
- Calorieën
- 1888 kJ / 452 kcal
- Eiwitten
- 10.6 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 13 g
Alternatieve recepten
Orangen-Lachs mit Brokkoli-Couscous
25 min
Udon-Nudeln mit Gemüse
40min
Caponata mit Linsen
1h
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1h 15 min
Caponata Siciliana
30min
Parmigiana al forno
1h 50 min
Gemüsecurry
1h
Dhal
40min
Hummus
10 min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20 min
Linsensalat
30min
Bucatini mit Auberginen, Tomaten und Steinpilzen
50min