Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
½
bouquet de coriandre fraîche, équeuté
of ½ bouquet de persil frais, équeuté - 2 gousses d'ail
- 400 g de fleurettes de chou-fleur
- ½ c. à café de paprika
- ½ c. à café de cumin en poudre
- ¼ de c. à café de curcuma en poudre
- ¼ de c. à café de sauce harissa (optioneel)
- ½ c. à café de sel
- 2 - 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g d'huile d'olive
- 50 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron, pour la finition
- ¼ de citron confit, coupé en petits dés
- feuilles de coriandre fraîche, hachées, pour la finition
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 403 kJ / 97 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 9 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 284 mg
Alternatieve recepten
Caviar d'aubergines (Zaalouk marocain)
50min
Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre
1h 5 min
Mijoté indien aux œufs et à la tomate
55min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Chakchouka multicolore
35 min
Carottes marinées à la menthe
25 min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Chakchouka aux poivrons, tomates et œufs
1h 10 min
Lentilles à la marocaine
50min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min
Zaalouk d’aubergine
45min