Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
8
chicken thighs, skin on, bone in
of 8 chicken legs, skin on - 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 250 g yellow onions, halved
- 3 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1
tsp beef stock paste, homemade
of ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 4 Tbsp dry Marsala wine
- 900 g water
- 170 g bulgar wheat
- 15 g fresh mixed herbs (eg. coriander, dill, tarragon, parsley), leaves only, chopped, for garnishing
- ½ lemon, for garnishing, cut in slices and halved
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2762.1 kJ / 660.2 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 28.5 g
- Vetten
- 41.5 g
- Verzadigd vet
- 15.5 g
- Vezels
- 5.5 g
- Natrium
- 406.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Moroccan Chicken and Couscous
45 Min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2h 25min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 Min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Chicken Florentine Involtini - Involtini di pollo alla fiorentina
50 Min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 Min
Pork Cheek and Cherry Stew with Roast Potatoes and Tenderstem Broccoli
2h 40min
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1 Std.
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1 Std. 10 Min
Tuna and Olive Empanaditas
4h 5min