Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 fresh mud crabs (approx. 600 g), cleaned
- 2 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 2 cm fresh ginger, cut in 8 slices
- 1 spring onion, cut in 4 cm length
- 50 g shallots
- 30 g cooking oil
- 15 g dried shrimp, rinsed
- 1 banana leaf, cut to round piece (Ø 18 cm)
- 4 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, squeezed, cut in cubes
- 100 g Chinese sausages (lap cheong), casings removed, cut in cubes
- 450 g glutinous rice, rinsed
- 1 ½ tsp light soy sauce
- ¼ tsp dark soy sauce
- 1 tsp sugar
- ¾ tsp salt
- 1000 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2606 kJ / 623 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 99 g
- Vetten
- 16 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 732 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken porridge with century egg
30 menit
Mapo tofu
15 dk
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1h 45 min
Hot and Sour Pineapple Rice
1j 15 menit
Nyonya Fish Maw Soup
1j 10 menit
Long Bean Rice
1j 10 menit
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Hot and sour soup
20 min
Stir Fried Whole Fish
20 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 Min
Teochew Seafood Porridge
45 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h