Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 fresh mud crabs (approx. 600 g), cleaned
- 2 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 2 cm fresh ginger, cut in 8 slices
- 1 spring onion, cut in 4 cm length
- 50 g shallots
- 30 g cooking oil
- 15 g dried shrimp, rinsed
- 1 banana leaf, cut to round piece (Ø 18 cm)
- 4 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, squeezed, cut in cubes
- 100 g Chinese sausages (lap cheong), casings removed, cut in cubes
- 450 g glutinous rice, rinsed
- 1 ½ tsp light soy sauce
- ¼ tsp dark soy sauce
- 1 tsp sugar
- ¾ tsp salt
- 1000 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2606 kJ / 623 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 99 g
- Vetten
- 16 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 732 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15 min
Acar Timun (Cucumber Acar)
Geen beoordelingen
Sea Coconut Braised Fish Maw Soup
25 Std. 10 Min
Curry chicken
1 Std.
XO sauce
1 Std. 50 Min
Stir-fried Clams
35 Min
Salted Chicken
5sa 10 dk
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1 Std. 20 Min
Rice Wine Chicken
30 min
Braised Chicken Feet and Abalone
50 min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1h 25min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min