Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g d'échalotes
- 300 g de champagne
- 800 g de moules
- 300 g de crevettes cuites, décortiquées
- 12 noix de saint-jacques
- 45 g de beurre, coupé en morceaux
- 25 g de farine de blé
- 1 pincée de piment de Cayenne en poudre
- 2 - 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- le jus d'1/2 citron jaune
- 250 g de crème fraîche épaisse
- 1 brin de thym frais, effeuillé
- 2 - 3 pincées de poivre moulu
- 1 pâte feuilletée maison (230 g environ) (voir "Conseil(s)")
- 1 œuf, battu
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 5306.5 kJ / 1275 kcal
- Eiwitten
- 43.3 g
- Koolhydraten
- 65.3 g
- Vetten
- 3.3 g
- Verzadigd vet
- 57.3 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 2010.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Foie gras en pannacotta et compotée figue-pomme
2h 35min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min
Roulé de saumon et pamplemousse, crème ciboulette
2 Std. 45 Min
Crème parmentière au saint-marcellin
45min
Bavarois d'asperge
15min
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45min
Cuillères de langoustine au cognac
35min
Galantine de pintade foie gras noisette
13 Std.
Opéra de foie gras
24 Std.
Bavarois à la betterave et au saumon fumé
5h 20 min
Mises en bouche aux saveurs marines
30min
Croustillant de sarrasin aux escargots, crème à l'ail
2h 40 min