Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2400 g d'eau
- 700 g de viande de porc à petit salé (dessalée 2 h à l’eau froide), coupée en tranches de 2 cm d’épaisseur
- 150 g d'oignons, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail, dégermée
- 100 g de carottes, coupées en rondelles
- 4 branches de thym frais, effeuillées
- 1 feuille de laurier
- 350 g de lentilles vertes sèches
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- 2 clous de girofle
- du sel
- du poivre moulu
- 2 saucisses de Montbéliard
- ½ bouquet de coriandre fraîche, équeuté
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3475 kJ / 832 kcal
- Eiwitten
- 72 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 36 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Petit salé aux lentilles
55min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55min
Sauté de veau carottes, chorizo et petits pois
2 Std. 10 Min
Sauté de veau au pineau-des-charentes et pommes de terre
50min
Petit salé aux lentilles
45min
Porc aux lentilles
1h 20min
Rougail aux chipolatas
50min
Salade de lentilles et saucisse de Morteau à la moutarde
55min
Boudin noir aux pommes façon Parmentier
1h 20min
Saucisses de volaille, lentilles et carottes
45min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1h
Pot-au-feu
1h 35min