Compatibele versies
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 30 g smoked almonds
- 3 garlic cloves
- 1 onion (approx. 150 g), cut in half
- 40 g olive oil
- 1 tbsp smoked paprika
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 2 pinches ground cinnamon
- 1 pinch saffron threads
- 40 g preserved lemon rind, rinsed and cut into 1 cm pieces, plus 1 tsp preserved lemon liquid (see Tips)
- 300 g water
- 1 tbsp Chicken stock powder or paste (see Tips)
- 4 pitted Medjool dates, cut into pieces
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 10 pitted green olives, cut in half
- cooked couscous, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1395.4 kJ / 332.2 kcal
- Eiwitten
- 25.8 g
- Koolhydraten
- 5.8 g
- Vetten
- 22.4 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 1328.8 mg
Alternatieve recepten
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55 min
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min
Woodys "no butter" butter chicken
40 Min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1 Std.
Chicken laksa
30min
Chilli beef with lemon feta
30min
Chicken meatballs with coconut rice
35 min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 Min
Chicken and mango salad
35 min
Chiang Mai noodles
25min