Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 bouquet de coriandre fraîche, coupé en trois (5 cm de tiges retirés)
- 5 gousses d'ail
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- ½ c. à café de piment en poudre, fort
- ½ c. à café de poivre moulu
- 50 g d'huile d'olive
- 950 g d'eau
- 1 poulet (1,5 kg), coupé en morceaux
- ½ citron confit, coupé en bâtonnets (la peau seulement)
- 1 bouquet de persil frais, coupé en trois (10 cm de tiges retirés)
- 600 g de pommes de terre, coupées en dés de 2 cm
- 1 - 2 doses de safran en poudre (0,1 g par dose)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1481 kJ / 352 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 15 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Harira
7h
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min
Tajine de veau aux coings
1 Std. 10 Min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15 min.
Brochettes de kefta
55min
Tajine de veau au citron, navets nouveaux et pruneaux
1h 35min
Tajine d'agneau aux coings
1h
Soupe harira
40min
Crevettes à la chermoula
40min
Pastilla
2u. 20min
Zaalouk d’aubergine
45min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min