![Parmentier végétarien aux aubergines et lentilles Parmentier végétarien aux aubergines et lentilles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58330d83-fc27-4942-a621-c5968017fb11/Derivates/5440c59a-4ba4-4071-a402-a7ef4423051d.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La sauce aubergine-lentilles
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 150 g de carottes, coupées en tronçons
- 100 g de lentilles vertes sèches
- 300 g d'aubergine, coupée en cubes (3 cm)
- 60 g d'huile d'olive
- 100 g de vin rouge
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1 c. à café de thym déshydraté
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La purée de pommes de terre
- 800 g de pommes de terre farineuses, coupées en rondelles (0,5 cm)
- 300 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le plat
-
2
c. à soupe de chapelure (optioneel)
of 2 c. à soupe de gruyère râpé (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1676.7 kJ / 410.7 kcal
- Eiwitten
- 10.2 g
- Koolhydraten
- 38.8 g
- Vetten
- 19.2 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 9 g
- Natrium
- 452 mg
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