![Foie gras aux figues et à l'armagnac Foie gras aux figues et à l'armagnac](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FFF5D73A-4B7A-4A41-93CE-07047E4D966E/Derivates/6190d589-f1fb-415b-a789-1533047c02dd.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La veille
- 1 foie gras de canard cru, dénervé (500 g env.)
- ½ c. à café de quatre-épices moulu
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 2 c. à café de sel
- du poivre moulu
- 10 g d'armagnac
- 6 figues sèches, coupées en petits dés
- 500 g d'eau
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2782 kJ / 665 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 15 g
- Vetten
- 64 g
Alternatieve recepten
Gâteau nantais et glace au rhum
13h 15min
Moules marinées à l'espagnole
45 min
Crevettes sautées au porto
30 min
Carpaccio de saint-jacques aux agrumes
20 min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 min
Champignons farcis aux pruneaux
30 min
Foie gras au café et aux pruneaux
1h 35min
Croustillant de sarrasin aux escargots, crème à l'ail
2h 40min
Foie gras farci aux figues
24h
Foie gras au piment d'Espelette
72h
Foie-gras mi-cuit
50 godz.
Foie gras de canard
72h