Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Reis
- 2 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 50 g Ghee (siehe Tipp)
- 300 g Basmati-Reis, gewaschen
- 1 TL Kreuzkümmelsamen
- 2 TL Kurkuma, gemahlen
- ½ TL schwarze Senfkörner
- 1 TL Currypulver
Gemüse
- 1000 g Wasser
- 150 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (2 cm)
- 100 g Karotten, in Scheiben (1 cm)
- 150 g Erbsen, tiefgekühlt
- 75 g Cashewkerne, ungeröstet
- 50 g Sultaninen
Sauce und Fertigstellung
- 100 g Naturjoghurt
- 1 TL Garam Masala (siehe Tipp)
- ½ TL Salz
- 1 TL Zitronensaft
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1937 kJ / 463 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 25 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Linsendal
35min
Kürbis Curry mit Basmatireis und Brokkoli
1h
Linsendal (2 Portionen)
35min
Indisches Gemüsecurry
1 Std. 10 Min
Pastasauce aus Gemüse
40min
Linsen-Lasagne
2h
Linsencurry
50min
Gemüse-Korma
55min
Chana Masala
45min
Linsen-Moussaka
2h 30min
Gedämpfte Auberginene mit Reis
1h
Linsendal mit Spinat
35min