Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 bos verse peterselie (ong. 20 g), de blaadjes geplukt
De kalkoen
- 1 takje verse rozemarijn, de blaadjes geplukt
- ½ el zout
- 3 el pindaolie
- 1 kalkoen (gebruiksklaar, ong. 4½ kg), vooraf besteld bij de slager
De vulling
- 200 g wortel, geschild, in stukken (3 cm)
- 80 g ui, gehalveerd
- 60 g sneetjes toastbrood, in 4 stukken gesneden
- 1 el verse tijmblaadjes
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 200 g diepvrieskastanjes, ontdooid
De veenbessensaus
- 80 g ui, gehalveerd
- 1 el boter
-
300
g diepgevroren veenbessen, ontdooid
of 300 g verse veenbessen - 250 g water
- 4 el suiker
- 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
- ½ tl zout
- 2 el porto, rode of witte
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3025 kJ / 722 kcal
- Eiwitten
- 76.4 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 28 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vanillesaus (crème anglaise)
10 min
Knolselder parmigiana
Geen beoordelingen
Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
1h 10min
Aardappel en amandel schijf met bonen en tomatensaus
50min
Yoghurt met appel en bosbessen
12h 40min
Aardappelnestjes met crème fraîche en gerookte zalm
2u. 40min
Volkorenbrood, beleg en kippengehaktballetjes
2h
Chocolade pudding zonder bloem
35 Min
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
1h 25min
Halloween voeten gehaktbrood
1h 30min
Menu: Slasoep, zeebaars met waterkerssaus
Geen beoordelingen
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35 Min