Compatibele versies
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tapenade
- 1 teentje knoflook
- 120 g zwarte olijven, ontpit
- 30 g kappertjes op azijn
- vers geperst citroensap (ong. 5 g)
- 2 ansjovis filets, geconserveerd in zout, gespoeld
-
1
takje verse tijmblaadjes
of 1 tl gedroogde tijm - 1 snuifje zout
- 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper, naar smaak
- 30 g olijfolie
Kip marinade
- 2 teentjes knoflook
- 2 - 3 takjes verse rozemarijn, enkel de blaadjes, naar smaak
- 1 citroen, klein, met de zeste in kwarten gesneden
- 1 afgestreken tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
Kip assemblage
- 1200 - 1500 g kip, op zijn geheel, ontdaan van ingewanden
- zout, om te kruiden
- gemalen zwarte peper, om te kruiden
- pikant paprikapoeder, om te kruiden
- 200 g kippenfond
- 1400 g bloemige aardappelen
Aardappelpuree
- 300 g ui, gehalveerd
- 15 g olijfolie
- 20 g boter
- 20 g vloeibare karamel
-
½
tl vleesbouillonpasta
of ½ tl vleesbouillon blokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 tl zout
- 350 g melk
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2731 kJ / 653 kcal
- Eiwitten
- 45 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 35 g
- Vezels
- 4.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Op Portugese wijze in brood gebakken zeebaars met gestoomde aardappelen en sperziebonen
2h
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3 godz. 35 min
Pompoen vingers
Geen beoordelingen
Vijgenmosterd
25 min
Heerlijke herfstdressing
Geen beoordelingen
Romige snijbietsoep
35 Min
Groene pepersaus
20 min
Geel gekleurde eieren
55min
Chutney van veenbessen en rozemarijn
45min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 Min
Uiensoep
1h
Paprikasoep met basilicumschuim
35 Min