![Butternut Squash Masala Dosa Butternut Squash Masala Dosa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73CF68CE-D76F-424A-813D-B770B447AFDB/Derivates/42BBCF7C-064F-42B9-9132-A9B667E32A5F.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dosa Batter
- 400 g white rice
- 140 g chana dal (yellow dried split peas)
- water, for soaking
- 1 tsp fine sea salt
Butternut Squash Masala and Dosas
- 2 garlic cloves
- 60 g shallots, halved
- 15 g sunflower oil, plus 8 tsp for dosas
- 1 Tbsp garam masala
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp ground turmeric
- 600 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 150 g water, plus 8 tsp for dosas
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g fine green beans, trimmed, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g coconut yoghurt, vegan (see tip) (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1283 kJ / 309 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 21 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Natrium
- 433 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Lentil Curry (Dahl)
30 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Palak Paneer
45 Min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 Min
Tarka Dal
9h 5min
Sambhar
1 Std. 5 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Chana Masala
45 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Indian vegetable curry
50 Min
Coconut Dhal
20 Min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 Min