![Dal Makhani Dal Makhani](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CF3B9EFF-57ED-4192-95E9-C0FEBBFDDF6B/Derivates/BBE6FF10-4DFD-4C93-ABD9-3F9F7B9C34D2.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 140 g urad beans (black lentils)
- 40 g kidney beans, dried
- 600 g water, plus extra for soaking
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 20 g ghee
- 2 tsp cumin seeds
- 70 g onions, quartered
- 6 garlic cloves
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g tinned chopped tomatoes
- 50 - 70 g double cream, to taste, plus extra for serving
- 1 tsp garam masala
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 812 kJ / 194 kcal
- Eiwitten
- 8.7 g
- Koolhydraten
- 20.7 g
- Vetten
- 8.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Palak Paneer
45 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Stuffed Parathas
1h 20min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Paneer Makhani
1h
Sambhar
1h 5min
Pudla with Spinach and Paneer
1h
Chana Masala
45 min
Tarka dal
30 min