Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g onions, quartered
- 50 g tomatoes, halved
Masala
- 25 g vegetable oil
-
1
tsp chana dal (yellow dried split peas)
of 1 tsp toor dahl (yellow dried split peas) - 1 tsp fenugreek seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- 1 tsp asafoetida
- 2 - 4 Kashmiri dried chillies, to taste
Soup
- 5 cm dried tamarind, soaked in hot water for 15 minutes
- 1200 g water
-
150
g chana dal (yellow dried split peas)
of 150 g toor dahl (yellow dried split peas) - 100 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
- 100 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 100 g fine green beans, cut in pieces (2 cm)
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp sugar
- 1 ½ tsp fine sea salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 702 kJ / 168 kcal
- Eiwitten
- 7.8 g
- Koolhydraten
- 22.6 g
- Vetten
- 5.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chana Masala
45 Min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Chapatis
1 godz. 30 min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30min
Kheer with Dark Chocolate Topping
2 godz. 50 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 Min
Chapatis
1 Std.
Stuffed Parathas
1sa 20 dk
Dhokla
30min
Fresh coconut chutney
10min