Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g onions, quartered
- 50 g tomatoes, halved
Masala
- 25 g vegetable oil
-
1
tsp chana dal (yellow dried split peas)
of 1 tsp toor dahl (yellow dried split peas) - 1 tsp fenugreek seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- 1 tsp asafoetida
- 2 - 4 Kashmiri dried chillies, to taste
Soup
- 5 cm dried tamarind, soaked in hot water for 15 minutes
- 1200 g water
-
150
g chana dal (yellow dried split peas)
of 150 g toor dahl (yellow dried split peas) - 100 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
- 100 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 100 g fine green beans, cut in pieces (2 cm)
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp sugar
- 1 ½ tsp fine sea salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 702 kJ / 168 kcal
- Eiwitten
- 7.8 g
- Koolhydraten
- 22.6 g
- Vetten
- 5.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lentil Curry (Dahl)
30 Min
Tarka Dal
9h 5 min.
Cauliflower Stuffed Parathas
45min
Chapatis
1 Std. 30 Min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 Min
Stuffed Parathas
1h 20min
Aloo Beetroot Tikki
1 Std.
Vada
2 Std. 35 Min
Puri
35 Min
Rajma (kidney bean curry)
45min
Chana Masala
45min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 Min