![Tarka Dal Tarka Dal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85ED138D-F1C0-475C-BCB0-D4B87B613C6D/Derivates/2E354972-E213-48E3-9CE7-B7A78D31A832.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g mung dal
- 700 g water, plus extra for soaking
- 6 garlic cloves, finely sliced
- 1 tsp vegetable oil
- 1 tsp cumin seeds
- 40 g ghee
- 70 g onions, quartered
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 - 2 fresh green chillies, halved, deseeded, to taste
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp garam masala
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 884 kJ / 211 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 22.7 g
- Vetten
- 8.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lentil Curry (Dahl)
30min
Palak Paneer
45 Min
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Chapatis
1 godz. 30 min
Paneer Makhani
1hod.
Sambhar
1hod. 5min
Coriander Chutney
5min
Pudla with Spinach and Paneer
1hod.
Chana Masala
45 Min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min