Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 3 uova
- 125 g di zucchero
- 125 g di farina tipo 00
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Pasta di mandorle
- 220 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 250 g di mandorle pelate
- 1 albume
- 20 g di acqua
Ripieno
- 160 g di zucchero
- 400 g di ricotta di pecora fresca, scolata e setacciata al colino
- 70 g di cioccolato fondente (70% di cacao) in scaglie
- 70 g di frutta candita mista a tocchetti (optioneel)
Composizione
- 75 g di liquore alle ciliegie
- 30 g di acqua
Glassa di zucchero
- 250 g di zucchero
- 15 g di albume
- 2 - 3 gocce di succo di limone
Terminare la preparazione
- 12 ciliegie candite
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 2206.4 kJ / 527 kcal
- Eiwitten
- 10.9 g
- Koolhydraten
- 24.6 g
- Vetten
- 15.9 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 35.7 mg
Alternatieve recepten
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5h
Bignè alla crema di ricotta
2 godz. 30 min
Glassa di zucchero
10 min
Cassata siciliana
6h 35min
Cassata siciliana (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Piccola pasticceria natalizia
4h
Glassa al cioccolato
20 min
Pan di Spagna
1h 50min
Piccole cassatine al forno
2h
Cupolette al limone
9h
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min