Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La veille
- 80 g de comté, coupé en dés
- 500 g d'eau
- 900 g d'endives (6 à 8 endives, selon leur taille), cône dur à la base retiré
- 40 g de beurre, coupé en dés
- 2 gousses d'ail, pelées et dégermées
- 40 g de farine de blé
- 400 g de lait
- du sel
- du poivre moulu
- noix de muscade fraîchement râpée, à ajuster en fonction des goûts
- 6 - 8 tranches de jambon blanc
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1695 kJ / 406 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 22 g
Alternatieve recepten
Endive au jambon et au gorgonzola
50min
Endives braisées gratinées au parmesan
50min
Endives au jambon
1h 15 min
Gratin d'endives à l'italienne
1h 45min
Gratin d'asperges à l'appenzeller
1h 10min
Asperges et sabayon à l'estragon
1h
Tomates farcies à l'ancienne
1h 25min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45min
Quiche à l'endive et au lard
1h 15 min
Paupiettes de veau au céleri et au camembert
1h 40min
Gratin de poireaux, jambon et mimolette
1h 10min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1h