![Endives au jambon gratinées au comté Endives au jambon gratinées au comté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BAF4BB4D-2A79-4CA1-A61A-226615A2C144/Derivates/bd6ecec5-aeae-4efe-aac7-e99d435cc049.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La veille
- 80 g de comté, coupé en dés
- 500 g d'eau
- 900 g d'endives (6 à 8 endives, selon leur taille), cône dur à la base retiré
- 40 g de beurre, coupé en dés
- 2 gousses d'ail, pelées et dégermées
- 40 g de farine de blé
- 400 g de lait
- du sel
- du poivre moulu
- noix de muscade fraîchement râpée, à ajuster en fonction des goûts
- 6 - 8 tranches de jambon blanc
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1695 kJ / 406 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 22 g
Alternatieve recepten
Tatin d'endives au bleu et aux noix
2h 15min
Quiche à l'endive et au lard
1h 15 min
Gratin d'endives à l'italienne
1u. 45min
Effiloché de lapin à la moutarde et champignons, poêlée de spaetzle
1h 30min
Gratin d'asperges à l'appenzeller
1u. 10min
Endives braisées gratinées au parmesan
50 мин.
Tomates farcies à l'ancienne
1u. 25min
Asperges et sabayon à l'estragon
1h
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45min
Endive au jambon et au gorgonzola
50 мин.
Endives au jambon
1h 15 min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1h