Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bottom Tier Sponge
- 2 lemons, thin peelings of skin only
- 225 g caster sugar
- 225 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 4 medium eggs
- 225 g self-raising flour
- ½ tsp baking powder
- 30 g freshly squeezed lemon juice
Top Tier Sponge
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 170 g caster sugar
- 170 g unsalted butter, soft
- 3 medium eggs
- 170 g self-raising flour
- ¼ tsp baking powder
- 30 g freshly squeezed lemon juice
Icing
- 300 g unsalted butter, soft
- 600 g icing sugar
- 1 tsp grated lemon zest
- 1 tsp lemon juice
- teal food colouring gel (see tip)
Decoration
- edible cake decorations, sea creatures (optioneel)
- 400 g fondant icing, ready to roll
- teal food colouring gel
- silver edible glitter spray (optioneel)
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1877.4 kJ / 448.7 kcal
- Eiwitten
- 3.5 g
- Koolhydraten
- 56.6 g
- Vetten
- 24 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 227.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Drip Candle Cake with Funfetti Sponge
3h
French Toast with Vanilla Sabayon
20min
Hot Chocolate Bombs
1 Std.
Gluten and Dairy-free Tiramisu
9 Std. 20 Min
Candy Corn Pudding
50 min
Raspberry Meringue Milkshake
10 Min
Boozy Peach and Mint Iced Tea
2 Std. 25 Min
Vanilla Syrup
40 min
Fruit and Yoghurt Purée
5 min
Unicorn Head Cake
3h
Yoyo slice
2h 30 min
White Chocolate Cheesecake
16h