Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bottom Tier Sponge
- 2 lemons, thin peelings of skin only
- 225 g caster sugar
- 225 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 4 medium eggs
- 225 g self-raising flour
- ½ tsp baking powder
- 30 g freshly squeezed lemon juice
Top Tier Sponge
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 170 g caster sugar
- 170 g unsalted butter, soft
- 3 medium eggs
- 170 g self-raising flour
- ¼ tsp baking powder
- 30 g freshly squeezed lemon juice
Icing
- 300 g unsalted butter, soft
- 600 g icing sugar
- 1 tsp grated lemon zest
- 1 tsp lemon juice
- teal food colouring gel (see tip)
Decoration
- edible cake decorations, sea creatures (optioneel)
- 400 g fondant icing, ready to roll
- teal food colouring gel
- silver edible glitter spray (optioneel)
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1877.4 kJ / 448.7 kcal
- Eiwitten
- 3.5 g
- Koolhydraten
- 56.6 g
- Vetten
- 24 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 227.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mixed Berries Pavlova Stack
5h 30min
Aurore Sauce (Tomato Béchamel)
15min
Crocodile Cupcake Cake
2h
Apple Sauce
15min
Stout Beer Ice Cream Float
Geen beoordelingen
Roasted Banana Affogato
10u. 55min
Apple sauce
20 min
Apple sauce
20 min
Chocolate Tiffin
2h 30 min
Peach Pavlova
5h 30min
Individual Vanilla Cakes with Raspberry Jam Topping
1h
Stewed Rhubarb with Ginger Wine Syllabub
1h 30min