Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sponge
- 300 g dark chocolate (min. 60% cocoa solids), small pieces or callets
- 300 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 5 large eggs
- 3 egg yolks, from large eggs
- 125 g golden caster sugar
- 40 g rice flour
- 40 g cocoa powder (see tip)
Buttercream Icing
- 225 g unsalted butter, diced
- 300 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 60 g cocoa powder
- 125 g double cream
- 30 g caramel sauce
Decoration
- black food colouring gel (see tip)
- 80 g fondant icing, white, ready to roll
- water, for brushing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1910 kJ / 456.5 kcal
- Eiwitten
- 5.1 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 33.8 g
- Verzadigd vet
- 20 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 47.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pineapple and Coconut Ice Cream Sundae
11h
Strawberries and Cream (TM6)
20 min
Oat Bran Pancakes
10 min
Stout Brownies
45min
Monkey Bread (Małpi Chlebek)
3h
Cinnamon Rice Pudding Cake
5h
Lime and Lemonade
5 min
Prosciutto and Mushroom Pizza
2 Std. 45 Min
Sweet Potato Cake
6h
Welsh Cakes
35 Min
Classic Banana Bread
1h 25min
Pink Lemonade
30min