Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème de pruneau (la veille)
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- 450 g de thé noir infusé
Le gâteau (le jour même)
- 3 c. à soupe de rhum
- 200 g de sucre en poudre
- 5 jaunes d'œufs
- 200 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le cercle
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le cercle
- 10 g de sucre vanillé maison
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2106.6 kJ / 503 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 66.2 g
- Vetten
- 20.7 g
- Vezels
- 3.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Far breton aux pruneaux
1hod.
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2hod.
Far aux pommes
1hod.
Accras de julienne
45 min
Far aux pruneaux
1 godz. 35 min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Flan pâtissier aux prunes
2h 5min
Far breton aux pruneaux
1 Std. 10 Min
Far breton aux pruneaux
2hod.
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12 Std.
Far aux pruneaux
1 godz. 5 min
Rillettes de maquereau
1hod. 30min