Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte
- 180 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 40 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
La garniture
- 5 jaunes d'œufs
- 40 g de fécule de maïs, type Maïzena
- 130 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 250 g de prunes jaunes, coupées en deux
- 250 g de prunes rouges, coupées en deux
- 1 c. à café de sucre glace
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2320 kJ / 555 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 68 g
- Vetten
- 27 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8h
Flan pâtissier au chocolat
3 godz.
Flan pâtissier à la vanille
13h 15 min
Tarte amandine aux poires
3h 25 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40 min.
Gâteaux de semoule aux raisins
5 Std. 15 Min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Paris-Deauville
12h
Far breton aux pruneaux
1h 10 min
Far breton aux pruneaux
2h
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12h
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min