Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Apricot curry marinade
- 120 g dried apricots
- 3 brown onions, cut into quarters
- 150 g water
- 500 g apple cider vinegar
- 1 lemon, zest only (4 cm strips), no white pith
- 1 ½ tbsp curry powder
- 30 g soft brown sugar
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- ½ tsp black peppercorns
- 8 pork rashers (800 g maximum), cut into pieces (3 cm - see Tips)
Pork sosaties
- 1 brown onion, cut into quarters, segments separated
- dried apricots (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1901.4 kJ / 452.7 kcal
- Eiwitten
- 30.1 g
- Koolhydraten
- 27.7 g
- Vetten
- 22.7 g
- Verzadigd vet
- 8.6 g
- Vezels
- 7.3 g
- Natrium
- 462.5 mg
Alternatieve recepten
South African curry mince
45min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1h 35min
Coffee-rubbed beef with fennel salad
3h 15min
Traditional bobotie
1 Std. 30 Min
Vetkoek (fet-cook)
1h 35min
Chicken and mushroom lasagne
1 Std. 55 Min
Curried green beans
40min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25 Min
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1 Std. 15 Min
Bunny chow
45min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1 Std. 15 Min