Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ripieno calamari
- 8 calamari di media misura, interi e puliti
- 1 spicchio di aglio
- 5 filetti di acciughe sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, ben sciacquati
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 130 g di pane casereccio, la mollica
- 2 cucchiai di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Crema di pane
- 40 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 30 g di scalogno, a pezzi
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di pane tostato (vedere consigli)
- 100 g di vino bianco
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
Calamari
- 500 g di acqua
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1111.4 kJ / 265.6 kcal
- Eiwitten
- 19.5 g
- Koolhydraten
- 20.3 g
- Vetten
- 10.5 g
- Vezels
- 1.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Totani ripieni su crema di fave
1sa 30 dk
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1h
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50min
Moscardini al limone
30 dk
Polpo in rosso
35min
Spigole all'acqua pazza
30 dk
Calamari ripieni alla norma
1sa 30 dk
Calamari ripieni
1sa 30 dk
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Triglie in salsa piccante
30 dk
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min