Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Poolish
- 175 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 175 g Dinkelmehl Type 630
Hauptteig
- 200 g Weizenkörner
- 175 g Wasser, kalt
- 120 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
- Öl zum Einfetten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 5 g frische Hefe
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 458 kJ / 110 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 2.4 g
Alternatieve recepten
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Landbrot Backhausart
2 Std.
Buttermilchbrot
18 Std.
Einfaches Mischbrot
3sa 40 dk
Bauernbrot
2u. 20min
Dunkles Landbrot
4h
Schweizer Bauernbrot
7h
Helles Landbrot
51h
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Roggenmischbrot
1h 15min