![Bergisches Urbrot Bergisches Urbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EEB46437-A2E3-4E04-AA04-3D6507321513/Derivates/42a3c143-faec-4310-aeb2-9c407e9ce006.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Poolish
- 175 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 175 g Dinkelmehl Type 630
Hauptteig
- 200 g Weizenkörner
- 175 g Wasser, kalt
- 120 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
- Öl zum Einfetten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 5 g frische Hefe
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 458 kJ / 110 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 2.4 g
Alternatieve recepten
Skandinavisches Roggenbrot
27 Std.
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20 min.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Kommissbrot
15h 30 phút
Dunkles Landbrot
3h
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Bierbrot
2h
Schweizer Bauernbrot
7 Std.
Dunkles Landbrot
4 Std.
Hafer-Körner-Brot
11h 40 min