Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß
- 150 g Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten
Quellstück
- 60 g Paniermehl
- 90 g Wasser
Hauptteig
- 270 g Buttermilch, kalt
- 5 g frische Hefe
- 450 g Weizenmehl Type 550
- 2 ½ TL Salz (10 g)
- 10 g Honig
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Kümmel, ganz
- 100 g Schinkenwürfel, roh (z. B. Tiroler Schinken)
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 719 kJ / 172 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 31 g
- Vetten
- 2 g
- Vezels
- 1.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Baguette Rustica
4h 20min
Zwiebelbrot für Fondue und Raclette
2 godz. 10 min
Buttermilchbrot
18 Std.
Doppelbocker aus dem Topf
3 Std.
Weinknorzen (Weinreben)
17 Std. 35 Min
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Schweizer Bauernbrot
7h
Dunkles Landbrot
4 Std.
Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel
5h 45min
Zwiebel-Roggen-Brot
4 Std.
Oberländer
14 Std. 30 Min