Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig (z.B. von Seitenbacher)
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Brotgewürz, gemahlen
- 1 TL Salz
- 550 g Wasser
- 15 g Apfelessig
- ½ TL Kartoffelstärke
- ½ TL Natron
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2050 kJ / 489 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 100 g
- Vetten
- 2 g
- Vezels
- 6.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Skandinavisches Roggenbrot
27 godz.
Weizen-Roggen-Brötchen
2 Std. 15 Min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Prötzeler Roggenbrot
1小时 20 分钟
Hafer-Körner-Brot
11 Std. 40 Min
Bergisches Urbrot
17h
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 Std. 30 Min
Dunkles Landbrot
4 Std.
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20min
Roggenmischbrot
1h 15min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Dinkelkruste
2h 20min