Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g Orangeat, z.B. von Dr. Oetker
- 200 g Zuckerrübensirup
- 50 g Honig
-
50
g Butter, in Stücken
of 50 g Margarine, in Stücken - 50 g Kandiszucker, braun
- 50 g Rohrzucker
- 1 gestr. TL Zimt, gemahlen
- ½ gestr. TL Gewürznelken, gemahlen
- ½ TL Anis, ganz
- 1 Msp. Muskatblüte (Macis), gemahlen
- 1 Msp. Ingwer, gemahlen
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- etwas Milch zum Bestreichen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 191 kJ / 46 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 9 g
- Vetten
- 1 g
Alternatieve recepten
Gewürzspekulatius
1h 40min
Christstollen mit Marzipankern
2 Std. 25 Min
Erdnuss-Ingwer-Kekse
2 Std. 40 Min
Baseler Leckerli
2 Std. 10 Min
Bethmännchen
9h 30 min
Cashew-Kekse
45 Min
Frankfurter Bethmännchen
40 Min
Brauner Kuchen
7h 40min
Marzipanstollen
4h
Biberle
1 Std.
Pfeffernüsse mit Guss
4h 30min
Heidesand
1h 45 min