Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g Orangeat, z.B. von Dr. Oetker
- 200 g Zuckerrübensirup
- 50 g Honig
-
50
g Butter, in Stücken
of 50 g Margarine, in Stücken - 50 g Kandiszucker, braun
- 50 g Rohrzucker
- 1 gestr. TL Zimt, gemahlen
- ½ gestr. TL Gewürznelken, gemahlen
- ½ TL Anis, ganz
- 1 Msp. Muskatblüte (Macis), gemahlen
- 1 Msp. Ingwer, gemahlen
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- etwas Milch zum Bestreichen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 191 kJ / 46 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 9 g
- Vetten
- 1 g
Alternatieve recepten
Marzipanstollen
4 Std.
Christstollen, klassisch
4 Std.
Christstollen mit Marzipankern
2h 25 min.
Pfefferkuchen
1 godz.
Heidesand
1 Std. 45 Min
Frankfurter Bethmännchen
40 Min
Marzipan-Nougat-Kekse
2 Std. 40 Min
Pfeffernüsse
1 godz.
Pfeffernüsse mit Guss
4 Std. 30 Min
Zimtplätzchen
1 Std. 30 Min
Karamell-Anis-Plätzchen
1 godz.
Biberle
1 godz.