![Bratapfelkuchen Bratapfelkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4DD09B6E-65A3-4779-BC04-EF6D845546E8/Derivates/9779383b-1765-450c-a05b-adb8ea876640.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 175 g Butter, kalt, in Stücken
- 140 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 3 Eigelb
- 30 g Wasser, eiskalt
Vanillecreme
- 500 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
Gefüllte Äpfel
- 50 g Mandeln
- 100 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 7 Äpfel, säuerlich (à ca. 150 g), z.B. Elstar
- 1 Zitrone, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst
Schmandcreme und Fertigstellung
- 100 g Zucker
- 250 g Magerquark
- 750 g Schmand
-
3
EL Mandellikör
of 3 EL Orangensaft - 100 g Aprikosenkonfitüre
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1642 kJ / 392 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 44 g
- Vetten
- 19 g
Alternatieve recepten
Frankfurter Kranz
6h
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Schmand-Apfel-Kuchen
1h 30min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 мин.
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1u. 25min
Tortenboden
45min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Gigantischer Apfelkuchen
1h 30min
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 godz.