![Butterkuchen mit Mohn Butterkuchen mit Mohn](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C3C0CBA-D67A-450B-B9CA-FBA30D95E603/Derivates/bf53418a-624a-4b37-85c4-95c5b0504101.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Milch
- 80 g Zucker
- 650 g Weizenmehl Type 550
- 2 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- ½ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 30 g Mohn
- 1 Streifen Zitronenschale, Bio, dünn abgeschält (1 x 4 cm)
- 50 g Milch, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- 130 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
- 75 g Mandeln, gehobelt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1165 kJ / 278 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 15 g
Alternatieve recepten
Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1 godz. 40 min
Bakewell Tarte
2 Std.
Mohnkuchen mit Streuseln
1 godz. 25 min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1 Std. 30 Min
Bremer Brot (Bremen)
1 Std. 50 Min
Käsekuchen
1 Std. 30 Min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 Std. 40 Min
Apfel-Wein-Tarte
3 Std.
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2 Std. 20 Min