Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Milch
- 80 g Zucker
- 650 g Weizenmehl Type 550
- 2 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- ½ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 30 g Mohn
- 1 Streifen Zitronenschale, Bio, dünn abgeschält (1 x 4 cm)
- 50 g Milch, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- 130 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
- 75 g Mandeln, gehobelt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1165 kJ / 278 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 15 g
Alternatieve recepten
Stachelbeer-Baiser
1h 10 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1hod.
Käsekuchen
1ωρ. 30 λεπτ.
Möhren-Marzipan-Kuchen
1hod. 20min
Apfel-Streuselkuchen
1ωρ. 30 λεπτ.
Apfel-Sandkuchen
1ωρ. 30 λεπτ.
Käsekuchen mit Mohn
7 Std.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1hod.
Pflaumen-Sandkuchen
1ωρ. 40 λεπτ.
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2hod.
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2h 20min
Marzipan-Butterkuchen
3h