Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Milch
- 80 g Zucker
- 650 g Weizenmehl Type 550
- 2 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- ½ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 30 g Mohn
- 1 Streifen Zitronenschale, Bio, dünn abgeschält (1 x 4 cm)
- 50 g Milch, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- 130 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
- 75 g Mandeln, gehobelt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1165 kJ / 278 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 15 g
Alternatieve recepten
Sesamstollen
32 Std.
Shortbread mit Kokos-Toffee, Mandeln und Schokolade
2 Std.
Streuseltaler
1h 45min
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3h
Schoko-Wickel nach Stollen Art
2h 10min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 Std.
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1 godz. 30 min
Käsekuchen mit Mohn
7 Std.
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 godz. 30 min
Danish Dream Cake
55min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 godz.
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 godz. 30 min