Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Quark-Öl-Teig
- 120 g Pumpernickel, in Stücken
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Quark
- 1 Ei
- 1 Eiweiß
- 70 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
Streusel
- 75 g Mehl
- 30 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Eigelb
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
Quarkfüllung und Fertigstellung
- 4 Eier, getrennt
- 1000 g Quark
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 - 2 EL geriebene Zitronenschale
- 600 g Pflaumen, entsteint, in Würfeln (2 cm)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1102 kJ / 263 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 1.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kirsch-Marzipan-Gugelhupf aus dem Varoma
1 godz. 30 min
Kokos-Orangen-Muffins
45 Min
Orangenküchlein
50min
Aprikosenkuchen
1 Std. 10 Min
Traubenkuchen mit Olivenöl
1 Std. 40 Min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2h 10min
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min