![Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/420EE66B-AAF9-46E9-8CD4-38E49CF5D0A8/Derivates/F6D44441-653F-481D-9418-1047F7D626DE.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 550 g Wasser und etwas mehr zum Wässern des Römertopfs
- Butter zum Einfetten
- 400 g Weizen
- 250 g Roggen
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 1 Pck. Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 30 g Balsamico, dunkel
- 2 geh. TL Salz
- 1 TL Honig
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 650 kJ / 183 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 4 g
- Vezels
- 5.5 g
Alternatieve recepten
Skandinavisches Roggenbrot
27 Std.
Weizen-Dinkel-Brot
1h 30min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Sportler-Brot
3sa 50 dk
Dunkles Landbrot
3 Std.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Sesambrot
2小时
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Dunkles Landbrot
4 Std.
Dinkelkruste
2 Std. 20 Min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min
Hafer-Körner-Brot
11 Std. 40 Min